„Oho!“ produktus pradėjo eksportuoti į Kostą Riką

Ar jau skaitėte?

Lietuviško kapitalo sausų pusryčių ir sūrių užkandžių „oho!“ gamintojas „Naujasis Nevėžis“ pradėjo gaminių eksportą į Kostą Riką. Pirmieji Lietuvoje kurti užkandžiai Kosta Rikos vartotojus pasieks jau artimiausiu metu.

- Reklama -

Anot bendrovės vadovo Gedimino Krutulio, pirmieji penki konteineriai su įvairiais „oho!” sausų pusryčių, traškučių ir užkandžių gaminiais jau išplaukė iš Lietuvos.

Pirmieji penki konteineriai su įvairiais „oho!” sausų pusryčių, traškučių ir užkandžių gaminiais jau išplaukė iš Lietuvos.

Jo teigimu, į šią rinką bendrovė gaminius pradėjo eksportuoti praėjus beveik metams nuo pirmų diskusijų su vietos verslininkais, kurie ilgainiui buvo supažindinti su visa „Naujasis Nevėžis“ veikla.

17 tonų „oho!” gaminių Centrinės Amerikos rinką pasieks laivais, kurie į Kostą Riką plauks apie 45–60 dienų, o Lietuvoje kurtus užkandžius vietos gyventojai galės įsigyti prekybos tinkluose.

„Noriu tikėti, kad užmegztas ryšys su Kosta Rikos atstovais ir jų susidomėjimas skonių įvairove, nepaliks abejingų. O įmonės gaminami produktai netruks įsitvirtinti ir bus pripažinti kosta rikiečių“, – sako įmonės vadovas.

„Oho!“ prekės ženklo produktų gamintojai nuolat ieško naujų galimybių plėsti savo veiklą tarptautinėse rinkose ir siekia, kad jų produktai pasiektų kuo daugiau vartotojų visame pasaulyje. Šiuo metu bendrovės gaminiai jau yra eksportuojami į daugiau nei 50 valstybių.

- Reklama -

Įmonės eksportas per šių metų pirmus penkis mėnesius augo 12,04 proc. lyginant su pernai. Tuo tarpu bendrai bendrovės pirmų šešių mėnesių pardavimai augo iki 14 mln. eurų ir buvo buveik 300 000 eurų didesni nei pernai, tuo pačiu laikotarpiu.

Ilgakiemyje, jau 33 metus veikiančioje bendrovėje šiuo metu dirba beveik 200 darbuotojų. Šiuo metu įmonė įgyvendina 3 mln. eurų vertės investicinį projektą, plės gamybos plotą – daugiau 1 tūkst. kv. metrų, didins gamybos apimtis bei sukurs dešimtis naujų darbo vietų.

TOP naujienos

Šiandien debesuotumas didės. Žymesnio lietaus nenumatoma

Šiandien debesuotumas didės. Žymesnio lietaus nenumatoma. Aukščiausia temperatūra 8–12 laipsnių šilumos. Lapkričio 3 d. daug kur prognozuojamas lietus. Dieną pajūryje pietvakarių vėjo gūsiai sieks 15...

Medicinos fizikai pacientus pažįsta ne iš veidų, bet iš vaizdų

Respublikinės Šiaulių ligoninės Onkologijos klinikos Chemoterapijos ir radioterapijos dienos stacionare dirbantys medicinos fizikai Tarptautinės medicinos fizikų dienos proga surengė atvirų durų dienas „Medicinos fizikai...

Susirgus geriate sultinį? Dietologė įvardijo, kam jo vartoti nerekomenduojama

Sultinys įprastai gaminamas vandenyje verdant kaulus, mėsą ar daržoves. Jis gali būti valgomas vienas, tačiau dažnai yra pilamas į troškinius ar padažus. Sultinys ne...

Kaitrą savaitgalį slopins gausoki debesys ir lietus

Liepos 17 d. didesnėje šalies dalyje numatomi trumpi lietūs, vietomis smarkūs, griaudės perkūnijos, kai kur kils škvalas, gali iškriti kruša. Vėjas nepastovių, daugiausia šiaurinių...

Eismo įvykiuose nukentėjo 11 eismo dalyvių

0
Gruodžio 22-ąją, pirminiais duomenimis, policijos pareigūnai užregistravo 8 eismo įvykius, kuriuose nukentėjo eismo dalyviai. Šių eismo įvykių metu buvo sužeista 11 žmonių. 13.20 val. Šiauliuose, Dubijos gatvėje, 35 metų vyro vairuojamas automobilis „Volvo V70“, atsitrenkė į priekyje esantį automobilį „Renault Kango“. Šis po smūgio...

Horoskopai balandžio 13 dienai

0
AVINASNesivarginkite toliau tempti naštą, jei nebematote prasmės tai daryti. Vienintelis racionalus kriterijus šiandien - jūsų asmeninė nauda. Nesiduokite sugraudinamas banaliomis istorijomis. JAUTISPadėtis susiklostė pakankamai subtili, ir klaidoms vietos beveik nėra. Stenkitės likti racionalus ir objektyvus....

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS